Fotbollscupens misär

I fjol utmanade riksdagens talman och Bollförbundets ordförande Sauli Niinistö hela fotbollsfinland att göra finska cupen intressantare och synligare. Vet inte exakt hur arrangörerna bedömde kampanjens utfall, men mellan raderna kan man läsa att den ädla tävlingformen inte tycks ha någon framtid: Inför 2011 ändrades schemat och tidtabellerna över natt så att sgs alla omgångar ska vara spelade innan seriesäsongen sätter igång. Det innebär oannonserade matcher i artiska förhållanden eller i oändamålsenliga innehallar som knappast attraherar en enda ny åskådare. I H:fors innebär detta Tali fotbollshall eller på Bollplan bakom ishallen, så nu vet du varför folk ränner på den halvplogade planen bland snödrivorna – det är ofta frågan om riktiga tävlingsmatcher.

Fast bäst illustreras Cupens misär av websajten www.suomencup.fi som ingen tycks uppdatera trots att nästan hälften av matcherna (67) är spelade 17.1 (HIFK /2 vann klart sin inledande match och fortsätter till omgång 2).

Kimmo Niemistö

Om Kimmo Niemistö

Thirtysomething knutpatriot. Uppvuxen och bor i Kronohagen med fru, tre barn och envis hund. Deltagit i invånarföreningsverksamhet och basunerar nu för svensk idrott i stan genom engagemang i både FSI och landets ledande idrottsförening (HIFK) i egenskap av styrelseledamot resp. ordf. i fotbollssektionen. Jobbar i det civila som VD för IT-bolag samt med företagsarrangemang och älskar att ifrågasätta.
Det här inlägget postades i Huvudstadsregionen, Sport. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.

Kommentarpolicy