Tack Timo Soini

För några dagar sedan återvände jag från en två veckors utlandsresa. Jag kunde inte tro på mina öron,  i lokaltågen, i köpcentra och nästan överallt diskuterade man politik. Det var som ett nytt Finland.

Jag har ställt upp i flera val både kommunalval och riksdagsval. Nog måste man säga att finländarna inte tidigare har varit särskilt intresserade av att tala om politiska frågor. Det har uppfattats som att politiken hör till människans inre sfär och att det inte är riktigt korrekt att avslöja sina politiska åsiker.

Nu är det helt annorlunda. I lokaltåget talade en ung kille i sin mobiltelefon och diskuterade helt öppet om varför vi har politiken och vad egentligen samhällets uppgift är. Något sådant har jag inte upplevt tidigare. Varför har denna förändring skett? Min uppfattning om världen och samhället avviker helt från sannfinländarnas åsikter, men vi skall tacka Timo Soini och hans vänner att de skapat ett nytt intresse för politik bland medborgarna. Folk tycker om människor som talar på ett sådant sätt att de förstår vad talaren menar. Vi skall bara hoppas att den livliga  politiska diskussionen försätter även i samband med andra kommande valen.

Pekka Poutanen

Om Pekka Poutanen

Min fru säger att jag inte är riktigt klok! Jag har haft respektabla informationsjobb i 30 års tid inom staten, industrin och kommuner. För några år sedan lämnade jag det sista "ordentliga jobbet", informationsdirektörsposten vid Esbo stad. Det blev omöjligt att göra det arbete, som jag anställts för: utvecklandet av utvecklingen krävde all tid. Numera utvecklar jag vår trädgård och skog i Kyrkslätt. Från egen trädgård får vi alla grönsaker. Gärna låter jag motorsågen sjunga och yxan svinga för att få huset uppvärmt. På sommaren och hösten kan jag inte hålla mig borta från bär- och svampskogen. Och det finaste, nu hinner jag läsa och skriva just det jag vill. I mitt tidigare liv ingick även en period som kommunpolitiker, grön fullmäktigeledamot och styrelsemedlem i Kyrkslätt. Numera är vi - hela familjen - levnadssättsgröna och strävar till att stå som exempel för att minimera det ekologiska fotspåret.
Det här inlägget postades i Huvudstadsregionen. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.

Kommentarpolicy