Blinkande ljus över stan

Jag var uppe på Malmgårdstoppen i den mörka kvällen. Stadens lampor lyste så vackert. Nu är det den mörkaste tiden. Orken tryter för många så nu kan det behövas idéer för att hållas pigg. Jag tycker att mörkret är också skönt och ibland tycker jag att det är för mycket belysning överallt. Mörker är vilsamt. Våra hjärnor klarar inte av all stimulans. Den behöver få vila och mörker erbjuder denna vila. Hur mycket beror sömnproblem på att det är för ljust med alla gatubelysning som strålar in?

En mörk skog visade sig erbjuda på en obehaglig upplevelse för min väninna härom kvällen. En lös hund rusade på henne och trots försök att få ägaren att ta fast den så lyckades hunden i sin förskräckelse bita sönder hennes vante. Håll hundarna fastkopplade i mörkret, tack!

Sköt om er i novembermörkret. Som tur har jag glömt barndomens mörkerrädsla. Det var då det.

Om Harriet Fagerholm

Jag är en 46-årig svenskösterbottning, som bott i Helsingfors sedan 1991 och i stadsdelen Kårböle sedan 1995. Jag har en finskspråkig man, två barn 18 och 15 år gamla och en hund. Jag är företagare sedan 2008 efter 13 år som lektor i yrkeshögskolan. Jag arbetar med att frigöra människors och gruppers kreativa potential. Jag vill jobba för en kultur med det mänskliga i fokus. Vår närmiljö har stor betydelse för vårt välmående och kontakten till andra människor är livsviktig. Mina hobbyn är handarbete, kultur, motion, föreningsliv och det senaste tillskottet är en dramaklubb för vuxna. Livet är en spännande resa med otaliga möjligheter att utvecklas.
Det här inlägget postades i Huvudstadsregionen. Bokmärk permalänken.

Ett svar till Blinkande ljus över stan

  1. Islander skriver:

    Äntligen ett ord i rättan tid! Jag har börjat undra om jag är den enda som anser att det är på tok för mycket ljus. Det är OK om man har fest, att lysa litet extra, och någon gnutta ljus behöver man för att inte snubbla över leksakerna som barnbarnen strött över gårdsplanen, men annars vill jag se stjärnhimlen också!

Kommentarpolicy